Тест на уровень албанского языка

Дорогие посетители!

Языковая школа "Language Life" предлагает изучать албанский язык по Скайпу с профессиональными преподавателями - носителями албанского языка.

Следующий тест поможет вам лучше определить ваш уровень албанского языка, выбрать курс, необходимый именно вам, а также просто приятно провести время.

Тест албанский LL

Ваш результат - %%SCORE%% из %%TOTAL%%.

You scored %%SCORE%% out of %%TOTAL%%.

Votre résultat est de %%SCORE%% sur %%TOTAL%%.

Il tuo punteggio è %%SCORE%% su %%TOTAL%%.

Tu resultado es %%SCORE%% de %%TOTAL%%.

%%RATING%%


Ваши ответы выделены серым.
Вопрос 1
Ata kishin dymbëdhjetë pemë në fushën e tyre.
A
11
B
15
C
12
D
10
Вопрос 2
Tani jam ……………………………… në shtrat sepse ……………………………. e lodhur.
A
Lexuar
B
Isha
C
Shtrirë
D
Fjetur
Вопрос 3
Nesër …………………………… një libër shumë të vjetër.
A
lexoj
B
lexohet
C
do lexoja
D
do të lexoj
Вопрос 4
Ata ……………………… në lumin e ftohtë.
A
luaj
B
këndojnë
C
lahen
D
pastrohen
Вопрос 5
Në Tiranë ka disa ……………………………….. ……………………………….
A
qendër
B
treg
C
qendra
D
tregtare
Вопрос 6
Qyteti është ………………………………. dhe …………………………………..
A
e bukur
B
I bukur
C
madh
D
I madh
Вопрос 7
Genci u ….duk prapa pemëve.
A
ҫ
B
zh
C
xh
Вопрос 8
Ai ndihej i ….gënjyer nga mikja e tij.
A
ҫ
B
zh
C
mb
D
xh
Вопрос 9
Ajo ka ………………… disa ditë në shtëpi.
A
rri
B
rrija
C
ndenjur
D
ndejta
Вопрос 10
Jam duke …………………. një libër.
A
lexoj
B
lexuar
C
lexova
D
kisha lexuar
Вопрос 11
The simple past form of verb: ajo lahet, is:
A
ajo lahu
B
ajo lan
C
ajo ka larë
D
ajo u lah
Вопрос 12
Kush është duke ngarë makinën? If we change this sentence to simple past tens the correct one it will be:
A
Kush kishte qenë duke ngarë makinën?
B
Kush ishte duke ngarë makinën:
C
Kush qe duke ngarë makinën?
D
Kush pati qenë duke ngarë makinen?
Вопрос 13
Me …………………….. po bisedon?
A
Kush
B
Kujt
C
D
I kujt
Вопрос 14
It’s the correct writing for number, 20:
A
njëzet
B
njëzetë
C
një zet
D
një zetë
Вопрос 15
Unë banoj në katin ………….. parë.
A
e
B
C
i
D
Вопрос 16
Po ……………..(you) pyes për librat.
A
i
B
C
D
Вопрос 17
Ti do të bësh pazarin……………….. do të blesh bukë dhe mish.
A
kurse
B
megjithëse
C
dhe
D
kur
Вопрос 18
Disa dëgjonin muzikë, …………….. të tjerët bisedonin.
A
kurse
B
megjithëse
C
dhe
D
por
Вопрос 19
Ne banojmë ………………. një vile.
A
B
me
C
për
D
mbi
Вопрос 20
Manastiri ndodhej ………………. një kodër.
A
B
me
C
për
D
mbi
Вопрос 21
Shkolla është _______________ (i mbyllur) të dielën.
A
i mbyllur
B
të mbyllura
C
e mbyllur
D
të mbyllur
Вопрос 22
Unë ………………. rrobat nesër.
A
laj
B
laja
C
do të laj
D
lava
Вопрос 23
Mjeku i ka ____________ (tri ditë pushim.
A
jap
B
dhënë
C
jepte
D
dhashë
Вопрос 24
Jam duke ____________ mëngjes.
A
ngrënë
B
ha
C
haja
D
hante
Вопрос 25
Ku janë …………………. (the read books)?
A
kuq librat
B
kuq libri
C
librat e kuq
D
librat I kuq
Вопрос 26
Fjalori është shumë ………………………… (necessary) për ne.
A
rëndësishëm
B
e rëndësishme
C
të rëndësishëm
D
i rëndësishëm
Вопрос 27
The photos that we took in Tirana were very nice. (translation)
A
fotot të cilat i bëmë në Tiranë ishin shumë të bukura.
B
fotot të cilat bëmë në Tiranë ishin të bukura shumë
C
fotot të bukura të cilat i bëmë në Tiranë ishin shumë
D
në Tiranë fotot të cilat i bëmë ishin shumë të bukura
Вопрос 28
I will come visit you tomorrow.
A
Vij nesër te ty.
B
Do të vij nesër te ti.
C
Nesër erdha te ti.
D
Kam ardhur te ti nesër.
Если вы закончили, то нажмите кнопку ниже. Все вопросы, на которые вы не ответили будут отмечены знаком "Ошибка". Выводы
Количество оставшихся вопросов: 28.
Все
Назад
Закрашенные квадратики - это завершенные вопросы.
12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425
262728Конец
Назад

Share on

  • Оставайтесь с нами: