Test to determine your level in Albanian

Dear visitors!

Language school "Language Life" offers to learn Albanian language via Skype with native professional Albanian teachers.

We suggest you complete the following knowledge test in order to better acquaint yourself with your level in Albanian, to choose a course of Albanian that is right for you, and to just pass the time.

Тест албанский LL

Ваш результат - %%SCORE%% из %%TOTAL%%.

You scored %%SCORE%% out of %%TOTAL%%.

Votre résultat est de %%SCORE%% sur %%TOTAL%%.

Il tuo punteggio è %%SCORE%% su %%TOTAL%%.

Tu resultado es %%SCORE%% de %%TOTAL%%.

%%RATING%%


Your answers are highlighted below.
Question 1
Ata kishin dymbëdhjetë pemë në fushën e tyre.
A
11
B
15
C
12
D
10
Question 2
Tani jam ……………………………… në shtrat sepse ……………………………. e lodhur.
A
Lexuar
B
Isha
C
Shtrirë
D
Fjetur
Question 3
Nesër …………………………… një libër shumë të vjetër.
A
lexoj
B
lexohet
C
do lexoja
D
do të lexoj
Question 4
Ata ……………………… në lumin e ftohtë.
A
luaj
B
këndojnë
C
lahen
D
pastrohen
Question 5
Në Tiranë ka disa ……………………………….. ……………………………….
A
qendër
B
treg
C
qendra
D
tregtare
Question 6
Qyteti është ………………………………. dhe …………………………………..
A
e bukur
B
I bukur
C
madh
D
I madh
Question 7
Genci u ….duk prapa pemëve.
A
ҫ
B
zh
C
xh
Question 8
Ai ndihej i ….gënjyer nga mikja e tij.
A
ҫ
B
zh
C
mb
D
xh
Question 9
Ajo ka ………………… disa ditë në shtëpi.
A
rri
B
rrija
C
ndenjur
D
ndejta
Question 10
Jam duke …………………. një libër.
A
lexoj
B
lexuar
C
lexova
D
kisha lexuar
Question 11
The simple past form of verb: ajo lahet, is:
A
ajo lahu
B
ajo lan
C
ajo ka larë
D
ajo u lah
Question 12
Kush është duke ngarë makinën? If we change this sentence to simple past tens the correct one it will be:
A
Kush kishte qenë duke ngarë makinën?
B
Kush ishte duke ngarë makinën:
C
Kush qe duke ngarë makinën?
D
Kush pati qenë duke ngarë makinen?
Question 13
Me …………………….. po bisedon?
A
Kush
B
Kujt
C
D
I kujt
Question 14
It’s the correct writing for number, 20:
A
njëzet
B
njëzetë
C
një zet
D
një zetë
Question 15
Unë banoj në katin ………….. parë.
A
e
B
C
i
D
Question 16
Po ……………..(you) pyes për librat.
A
i
B
C
D
Question 17
Ti do të bësh pazarin……………….. do të blesh bukë dhe mish.
A
kurse
B
megjithëse
C
dhe
D
kur
Question 18
Disa dëgjonin muzikë, …………….. të tjerët bisedonin.
A
kurse
B
megjithëse
C
dhe
D
por
Question 19
Ne banojmë ………………. një vile.
A
B
me
C
për
D
mbi
Question 20
Manastiri ndodhej ………………. një kodër.
A
B
me
C
për
D
mbi
Question 21
Shkolla është _______________ (i mbyllur) të dielën.
A
i mbyllur
B
të mbyllura
C
e mbyllur
D
të mbyllur
Question 22
Unë ………………. rrobat nesër.
A
laj
B
laja
C
do të laj
D
lava
Question 23
Mjeku i ka ____________ (tri ditë pushim.
A
jap
B
dhënë
C
jepte
D
dhashë
Question 24
Jam duke ____________ mëngjes.
A
ngrënë
B
ha
C
haja
D
hante
Question 25
Ku janë …………………. (the read books)?
A
kuq librat
B
kuq libri
C
librat e kuq
D
librat I kuq
Question 26
Fjalori është shumë ………………………… (necessary) për ne.
A
rëndësishëm
B
e rëndësishme
C
të rëndësishëm
D
i rëndësishëm
Question 27
The photos that we took in Tirana were very nice. (translation)
A
fotot të cilat i bëmë në Tiranë ishin shumë të bukura.
B
fotot të cilat bëmë në Tiranë ishin të bukura shumë
C
fotot të bukura të cilat i bëmë në Tiranë ishin shumë
D
në Tiranë fotot të cilat i bëmë ishin shumë të bukura
Question 28
I will come visit you tomorrow.
A
Vij nesër te ty.
B
Do të vij nesër te ti.
C
Nesër erdha te ti.
D
Kam ardhur te ti nesër.
Once you are finished, click the button below. Any items you have not completed will be marked incorrect. Get Results
There are 28 questions to complete.
List
Return
Shaded items are complete.
12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425
262728End
Return
  • Follow us: